Wanita Ini Hasilkan RM10,929.00 Dengan Kaedah Percuma Di Facebook!

Ok, anda mesti fikir yang Bisnes Affiliate ini untuk yang pakar IT sahaja. Sebenarnya jika dibuat dengan kaedah yang betul, tidak kiralah apa pun status anda, anda boleh menghasilkan jualan dengan Bisnes Affiliate ini. Tidak kira walaupun anda berumur 50 tahun atau Suri rumah yang buta IT tetap boleh menghasilkan pendapatan lumayan. Sebagai contoh Puan Salena …

Wanita Ini Hasilkan RM10,929.00 Dengan Kaedah Percuma Di Facebook! Read More »

5 Kepentingan Website Untuk Kembangkan Bisnes

Anda seorang peniaga produk atau servis tapi masih belum ada website? ia sama seperti anda tiada bisnes. Kenapa? Anda perlu faham, dengan kemajuan teknologi, semua akses dihujung jari. Ini menjadikan setiap perniagaan semakin kuat dari segi persaingan. Internet menjadi maklumat lebih cepat, mudah dan terkini. Jadi, jika anda seorang peniaga baru mahupun lama, sangat penting …

5 Kepentingan Website Untuk Kembangkan Bisnes Read More »

4 Langkah Bagaimana Memulakan Bisnes di Ebay!

Apa yang perlu new seller tahu untuk Belajar Bisnes Ebay? Saya mendapat banyak soalan terutamanya dari new seller yang masih belum faham macam mana proses jualan boleh terjadi di ebay. Ini antara soalan yang sering ditanya: Bagaimana hendak bermula untuk menjual di ebay? Berapa modal permulaan untuk berniaga di ebay? Jika tak mahir berbahasa inggeris …

4 Langkah Bagaimana Memulakan Bisnes di Ebay! Read More »

Ketahui 17 Rahsia Supplier Dropship China Yang Menghasilkan 5 Angka Jualan di Ebay!

Kali ini saya nak dedahkan mengenai supplier dropship china yang boleh memberikan kepada anda alternatif untuk anda memulakan bisnes di ebay secara dropship. Kesemua supplier ini adalah supplier china yang menggunakan bahasa inggeris. Sebenarnya selain dari aliexpress.com, masih ada banyak lagi website lain yang anda boleh gunakan. Mari saya bocorkan kepada anda antara website yang …

Ketahui 17 Rahsia Supplier Dropship China Yang Menghasilkan 5 Angka Jualan di Ebay! Read More »

Jualan Kopi Oleh Seller Malaysia Cecah USD 2,036,282.58 di Pasaran USA!

Anda pasti terkejut dan tak sangka jualan kopi di pasaran ebay USA oleh ebay seller Malaysia mengikut statistik dari data terapeak bermula dari 6 Feb 2017 sehingga 6 Feb 2018 telah mencecah 2 juta USD dalam masa setahun. Banyak kan? Dalam ringgit Malaysia bersamaan dengan RM7.95 juta! Ini adalah data bilangan unit terjual setiap hari oleh …

Jualan Kopi Oleh Seller Malaysia Cecah USD 2,036,282.58 di Pasaran USA! Read More »

Pentingkah Buat Kajian Pasaran Sebelum Menjual Di Ebay?

Hari ini saya nak cerita sedikit sejarah tentang terapeak dan ebay. Pada penghujung tahun 2017, 13 December 2017,  company ebay telah mengumumkan untuk membeli syarikat terapeak untuk bergabung dengan seller hub mereka. Terapeak telah ditubuhkan pada tahun 2004 oleh dua orang ebay power seller di Canada. Tujuan penubuhan syarikat database ebay ini adalah untuk membantu …

Pentingkah Buat Kajian Pasaran Sebelum Menjual Di Ebay? Read More »

Jualan Tupperware RM233,169 Setahun di Market Ebay Australia!

Seller ini berjaya buat jualan $58,593 (RM233,169) dalam tempoh setahun (Jun 2017- Mei 2018) di market eBay Australia. Dengan purata jualan sebulan sebanyak $4882.75 (RM19,409.11 sebulan), seller ni berjaya buat jualan dengan konsisten hanya fokus kepada barang keluaran tupperware sahaja. Jika saya ambil 35% profit dari jualan sahaja seller ni dah ada gaji sebanyak RM6,793.19 …

Jualan Tupperware RM233,169 Setahun di Market Ebay Australia! Read More »

Jualan Kaftan Malaysia Mencecah 5 Angka Di Ebay!

Siapa sangka pakaian kaftan malaysia mendapat tempat di pasaran luar negara? Jangan sangka nak export ke luar negara tu mestilah kena ada jualan yg besar. perlu ada gudang dan kilang. perlu export menggunakan kontena dan sebagainya Jika anda berfikiran sebegitu, sampai bila-bila anda tidak akan bermula untuk menceburi perniagaan secara online. Bukan sahaja jualan di …

Jualan Kaftan Malaysia Mencecah 5 Angka Di Ebay! Read More »

Scroll to Top